Op 10 november aanstaande speelt Eddie Mulder bij ons in Meerzigt Eastermar. Eddie aan het woord: “Al van jongs af aan had ik een sterk muzikaal gevoel. Zo kan ik me als kind van een jaar of vier, vijf herinneren, dat ik een luciferdoosje zag met daarop een afbeelding van Cliff Richard met een gitaar in zijn handen. Vanaf mijn zesde nam de gitaar een zeer belangrijke plaats in mijn leven in. Aanvankelijk was dat met klassieke gitaarles, waarbij ik door leraren als Piet Grin, Roel Slofstra en Andries Lubach langzaam maar zeker ben bijgeschaafd tot een gitarist met een gedegen ondergrond. Toen ik dertien of veertien was, kwamen de eerste bands in beeld. Het was daardoor gauw afgelopen met de klassieke gitaarles, hoewel ik het later wel weer heb opgepakt.”

Eddie vertelt: ”In beginjaren tachtig werd ik professioneel muzikant in de band Avenue. Ook kwam ik in aanraking met het coveren van alle muziek die iemand moet kennen om in dancings en op feesten te kunnen spelen. In de jaren negentig werkte ik in Duitsland gedurende een jaar bij een grote show. Bij terugkomst sloot ik me aan bij het akoestische gitaartrio French Connection. We spelen nog steeds en sinds eind 2000 breng ik ook mijn voorliefde voor symfonische en progressieve rock in de praktijk met mijn creatieve inbreng in Flamborough Head, Trion en Leap Day. Ook speel ik samen met Jos Harteveld in een duo genaamd Two Faces. De laatste tijd geef ik ook solo-optredens. Dat alles in combinatie met mijn gitaarleerlingen maakt dat ik geen klagen heb over gebrek aan werk.” Voor meer informatie kunt u de website van Eddie Mulder bezoeken.

Benieuwd naar Eddie Mulder en zijn muziek? Reserveer gemakkelijk uw zitplaats via het onderstaand formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *